Grecia schimba regulile pentru turisti. Autoritatile de la Atena au anuntat ca cei care vor fi testati pentru COVID-19 nu sunt obligati sa intre in carantina 24 de ore dupa prelevarea probelor, ci isi vor putea continua calatoria. Doar cei cu rezultat pozitiv vor fi instiintati.

Publicat:30.06.2020, 21:08

Ministerul Turismului din Grecia se precizeaza ca testele aleatorii vor fi efectuate cu frecventa scazuta, iar probabilitatea testarii cetatenilor romani „este foarte mica”.

Comunicatul comun al ministerului si al Organizatiei Nationala de Turism a Greciei a aparut dupa mai multe critici venite din partea turistilor si agentiilor de turism.

„Grecia a anuntat inainte de 15 Iunie 2020 ca Romania se afla in primul grup de tari care pot trimite turisti in Grecia. Acest prim grup include tari considerate foarte sigure in privinta pandemiei cu noul coronavirus , iar testele aleatorii vor fi efectuate cu frecventa scazuta. Probabilitatea testarii cetatenilor romani este foarte mica”, se arata in comunicat.

„Procedura de testare este foarte simpla si rapida (probe prelevate din gat si nas) fara sa provoace disconfort. Nu exista nicio obligativitate de carantinare dupa test, turistul este liber sa isi continue calatoria. Acesta va fi instiintat doar in eventualitatea in care testul este pozitiv”, mai arata ministerul elen al turismului.

In ceea ce priveste formularul pe care turistii trebuie sa-l completeze inainte de sosirea in Grecia, acesta „contribuie la modernizarea monitorizarii statistice a fluxurilor turistice si, prin urmare, la imbunatatirea sigurantei turistilor”, se arata in comunicat.