„Papusa de fier” a lui Putin, o propagandista din Rusia, a amenintat ca Liz Truss poate provoca o anihilare nucleara daca Marea Britanie continua eforturile pentru a invinge Rusia.

Publicat:23.09.2022, 15:15

Olga Skabeyeva, o prezentatoare de televiziune cu legaturi la Kremlin, a avertizat Marea Britanie si Vestul ca ar putea declansa o „apocalipsa”, iar amenintarile orientate catre Rusia vor asigura distrugerea, informeaza Daily Mail.

Comentariile ei au venit ca raspuns la discursul lui Liz Truss de la Natiunile Unite. Prim-ministrul a criticat „esecul catastrofic” al lui Putin in razboi, care l-a facut sa decida mobilizarea partiala de saptamana asta.

Skabayeva a reactionat cu o serie de declaratii.

„Ce vor ei? Ei vor o victorie impotriva Rusiei. Victoria impotriva Rusiei este imposibila fara o explozie nucleara”, a declarat Skabayeva.

„Ce veti face pentru a evita un razboi nuclear, sau este deja stabilit? Asa pare. Daca nu se opresc, va deveni realitate”, a mai adaugat ea.

Putin a intensificat amenintarea nucleara saptamana aceasta intr-un discurs televizat, avertizand ca nu este o cacealma si ca este pregatit sa foloseasca toate armele pe care le are la dispozitie.

Comentariile au starnit teama in intrega lume, iar sefii de Securitate din SUA si Marea Britanie spun ca amenintarile sunt luate „foarte in serios.”

„Noi nu amenintam, noi nu vrem nu vrem razboi. Suntem primii la rand care vor sa opresca razboiul si nu vrem un razboi nuclear in iarna”, a spus Skabayeva.

„Dar daca sustineti ca vom fi distrusi, va vom distruge. Nu exista optiuni”, a mai adaugat ea.

De cealalta parte, Truss a spus in discursul sau: „Putin incearca sa se ajute trimitand mai multi rezervisti la o soarta teribila. Incearca cu disperare sa revendice mantaua democratiei pentru un regim fara drepturi si libertati ale omului.El face si mai multe afirmatii mincinoase”.

Impreuna cu sotul ei, Yevgeny Popov, Skabeyeva a raspandit teorii ale conspiratiei, a exagerat succesul Moscovei in razboi si a raspandit propaganda Kremlinului despre nazistii din Ucraina.

Ea a mai emis amenintari cu privire la un nou razboi mondial si amenintari orientate spre Vest.

Ca rezultat, a fost catalogata drept „monstru” de comentatori, iar alti analisti au spus ca retorica ei zguduitoare a marcat o schimbare in tonul Kremlinului.

Skabeyeva a fost implicata in eforturile de discreditare ale investigatiei britanice privind otravirea lui Serghei si a Yuliei Skripal cu Novichok, in orasul englez Salisbury.

Sursa: