Parlamentarii rusi din Duma de Stat (camera inferioara a parlamentului Rusiei) au votatmiercuri un amendament conform caruia deputatii nu mai trebuie sa isi faca publice veniturile si averile, informeaza AFP, transmite g4media.ro

Publicat:25.01.2023, 20:37

Noua reglementare, care ingreuneaza combaterea coruptiei, va intra in vigoare la 1 martie. In loc de declaratiile fiscale ale parlamentarilor vor fi publicate doar date statistice anonimizate.

Textul mai trebuie aprobat si de Consiliul Federatiei Ruse (camera superioara), insa agentia franceza de presa apreciaza ca este vorba doar de o formalitate.

Miscarea de opozitie condusa de disidentul Aleksei Navalnii, aflat in inchisoare de doi ani, a anchetat multa vreme imbogatirea unor parlamentari, ministri si inalti oficiali, acuzand coruptia incurajata de regimul presedintelui Vladimir Putin, reaminteste agentia. Opozantii se bazau in special pe declaratiile fiscale pentru a evidentia diferenta intre veniturile oficiale si nivelul de trai al celor vizati.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.