Parlamentul din Estonia a condamnat marti anexarile de teritorii ucrainene de catre Moscova si a calificat Rusia drept „regim terorist”, informeaza AFP si Agerpres.

Publicat:18.10.2022, 20:38

Declaratia a fost adoptata de 88 de deputati ai parlamentului unicameral al Estoniei, care numara 101 de parlamentari. Zece deputati erau absenti in momentul votului, iar trei s-au abtinut.

Parlamentul estonian „declara Rusia regim terorist si Federatia Rusa - tara ce sustine terorismul”, potrivit unui comunicat.

„Regimul (presedintelui rus Vladimir) Putin, cu amenintarile sale de atac nuclear, a facut din Rusia cel mai mare pericol pentru pacea din Europa si din intreaga lume”, adauga comunicatul.

Aceasta luare de pozitie raspunde apelurilor repetate ale presedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Parlamentul unei alte tari baltice, Letonia, a declarat in august Rusia „stat-sponsor al terorismului”, acuzand Moscova de „genocid tintit impotriva poporului ucrainean”.

Insa administratia presedintelui american Joe Biden a anuntat luna trecuta ca nu va utiliza acesti termeni, apreciind ca ei „nu sunt cea mai eficace si mai solida cale de a avansa”.

Sursa: