Presedintele Vladimir Putin s-a intalnit la Soci cu omologul sau turc, Recep Tayyip Erdogan. Se asteapta ca agenda discutiilor sa fie dominata de Ucraina si Siria.

Publicat:05.08.2022, 18:41

Vladimir PUTIN, PRESEDINTELE FEDERATIEI RUSE: ”Problema aprovizionarii cu cereale ucrainene din porturile Marii Negre a fost rezolvata. Livrarile au inceput deja. Vreau sa va multumesc pentru acest lucru si pentru faptul ca, in acelasi timp, s-a luat o decizie de pachet pentru a furniza atat produsele rusesti, cat si ingrasamintele rusesti pe pietele mondiale.”

Erdogan s-a intalnit cu Putin pentru a doua oara in aproximativ doua saptamani si ar dori sa exploateze succesul diplomatic obtinut prin semnarea acordului privind reluarea exporturilor de cereale ucrainene. Turcia ar dori sa transforme acordul de la Istanbul intr-un inceput pentru negocieri privind armistitiul intre Putin si presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, noteaza The Guardian, care sublinieaza insa ca exista tensiuni intre liderul rus si cel turc. CNN a scris anterior ca cei doi lideri ar putea discuta si despre dronele turcesti, pe care Rusia ar fi interesata sa le cumpere.