Cea mai scazuta temperatura in judetul Harghita, de la inceputul toamnei, s-a inregistrat vineri, la Miercurea Ciuc, unde mercurul termometrelor a aratat minus 0,5 grade.

Publicat:13.09.2019, 12:15

Meteorologul Ilie Mojic, de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, a precizat, pentru Agerpres, ca este pentru prima data cand temperatura scade sub zero grade, in aceasta toamna.

In celelalte localitati ale judetului, valorile de temperatura au fost mai ridicate, respectiv 2,2 grade la Joseni, 3,2 grade la Toplita si 7,6 grade la Odorheiu Secuiesc.

Ilie Mojic a explicat ca nu este un record de temperatura pentru aceasta zi, in Miercurea Ciuc, cea mai scazuta valoare a zilei de 13 septembrie fiind inregistrat in 2004, cand au fost minus 3,6 grade Celsius.

Scaderea de temperatura s-a inregistrat “pe un regim anticiclonic, cu cer senin si radiatie nocturna puternica”, in perioada urmatoare fiind asteptata o incalzire usoara.

La Miercurea Ciuc, temperaturile au scazut constant in timpul noptii, in ultima perioada, dar se inregistreaza variatii mari fata de valorile din timpul zilei. Ilie Mojic a explicat ca maxima zilei de joi, la Miercurea Ciuc, a fost de 24 de grade Celsius.

Din cauza noptilor reci, multi dintre locuitorii orasului au inceput sa porneasca centralele termice de apartament, in vreme ce Societatea de Gospodarire GOSCOM Miercurea Ciuc este pregatita sa inceapa furnizarea incalzirii in sistem centralizat, daca vor exista solicitari in acest sens.