Co-fondatorul trupei Pink Floyd, Roger Waters, i-a adresat presedintelui rus Vladimir Putin o scrisoare deschisa in care ii cere liderului de la Kremlin sa ii dea asigurari ca nu va folosi armele nucleare, declarandu-se ingrijorat pentru el si familia sa, indemnandu-l sa se angajeze la o incetare a focului si la o solutionare diplomatica pentru a pune capat razboiului din Ucraina.

Publicat:27.09.2022, 09:36

”In primul rand, ati dori sa se puna capat acestui razboi? Daca mi-ati raspunde "Da, va rog". Asta ar face imediat lucrurile mult mai usoare. Daca ati spune: "De asemenea, Federatia Rusa nu mai are niciun interes teritorial in afara de securitatea populatiilor vorbitoare de limba rusa din Crimeea, Donetk si Lugansk". Si asta ar ajuta.

Spun acest lucru deoarece, cunosc unele persoane care cred ca vreti sa cuceriti intreaga Europa, incepand cu Polonia si restul statelor baltice. Daca asta vreti, duceti-va dracului, si am putea la fel de bine sa incetam cu totii sa mai jucam jocul disperat de periculos al gainii nucleare cu care soimii de pe ambele parti ale Atlanticului par atat de confortabili, si sa o facem.
Da, sa ne aruncam in aer unii pe altii si lumea in bucati. Problema este ca eu am copii si nepoti, la fel ca majoritatea fratilor si surorilor mele din intreaga lume si niciunul dintre noi nu s-ar bucura de acest rezultat. Asa ca, va rog, domnule Putin, ingaduiti-mi si dati-ne aceasta asigurare”, a scris Waters pe Facebook.

Waters a adaugat ca, in cazul unui acord de pace cu Ucraina, Rusia ar trebui sa promita ca nu va invada alta tara.

„Stiu ca SUA si NATO invadeaza alte tari suverane cat ai clipi sau pentru cativa barili de petrol, dar asta nu inseamna ca ar trebui, invazia ta in Ucraina m-a luat prin surprindere, acesta este un razboi odios de agresiune atroce, provocat sau nu”, a adaugat Waters.
Roger Waters spune ca ar aprecia sa primeasca un raspuns de la presedintele Vladimir Putin si ca acest lucru ar fi o ”miscare onorabila in directia corecta spre o pace durabila”.

Polonezii i-au anulat concertele dupa o alta scrisoare deschisa

La sfarsitul saptamanii trecute, doua concerte ale lui Roger Waters, care urmau sa aiba loc in Polonia anul viitor, au fost anulate de oficialii polonezi din cauza unei scrisori deschise pe care muzicianul a impartasit-o luna trecuta, adresata primei doamne a Ucrainei, Olena Zelenska, starnind o furtuna de critici, noteaza Al Jazeera.

In scrisoarea deschisa o indemna pe Olena Zelenska sa ii ceara sotului sau sa aleaga "o alta cale" si critica Occidentul pentru ca furnizeaza arme Ucrainei.

"Live Nation Polska si Tauron Arena Cracovia au anulat concertul lui Roger Waters", au anuntat organizatorii intr-o declaratie pe site-ul localului. Acestia nu au detaliat motivul anularii.

Sursa: