Numerosi romani au postat mesaje pe pagina de Facebook a cancelarului austriac Karl Nehammer, dupa ce acesta a aratat ca isi mentine pozitia pe tema aderarii Romaniei la Spatiul Schengen.

Publicat:08.12.2022, 09:12

Cei mai multi dintre cei care au postat comentarii pe pagina de Facebook a cancelarului austriac se plang de decizia Austriei, unii dintre ei facand apel la romani sa boicoteze firmele austriece.

“Draga domn, va place cand carati siruri intregi de vagoane cu lemne din padurile Romaniei? Va place, asa-i? Acum va opuneti aderarii Romaniei in spatiul Schengen? Sa nu uitati ca roata se intoarce. Rusine Austria !!!!”, a scris un utilizator.

“Iesiti din Schengen daca nu va place, dar nu impiedicati alte tari sa adere la spatiul liber”, a continuat cineva.

“Aveti o atitudine rusinoasa la adresa Romaniei. Asa-zisele argumente pe care le prezentati sunt false! Uitati-va la ruta balcanica daca doriti sa vedeti pe unde ajung migrantii in Austria”, a notat o alta persoana.

“Sunteti sclavii Rusiei. Argumentele voastre sunt false”, este un alt mesaj transmis de un roman.

“Macar stiti unde este Romania pe harta Europei?”, a transmis altul.

Reactia romanilor a venit dupa ce cancelarul austriac, Karl Nehammer, si-a mentinut pozitia pe tema aderarii Romaniei la Spatiul Schengen, in cadrul unei conferinte sustinute alaturi de presedintele PPE, Manfred Weber, de la Viena.

"Cred ca trebuie sa fim realisti. Suntem o tara din interiorul UE, nu o tara de granita. Granitele nu functioneaza daca avem atatia oameni care nu au fost inregistrati. Nu e o discutie de partid, o discutie politica, avem o problema de securitate. Ministrul de Interne a avut un deadline. Si isi doreste sa avem un nou calendar pentru primavara, haideti sa vedem cum putem sa mergem inainte. Daca este psibil sa oferim comisiei mai mult timp pentru a veni cu aceste rezolvari. Nu luam bani pentru ajuta tari care nu vor proteja granitele externe ale Europei. Trebuie sa pastram emotiile in afara discutiilor", a spus el.

Aderarea Romaniei, Bulgariei si Croatiei la Schengen se afla pe ordinea de zi a Consiliului de Justitie si Afaceri Interne (JAI), care va avea loc joi.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.  

Sursa: