Autoritatile locale dintr-o comuna din sudul Frantei au gasit o solutie pentru redeschiderea plajelor, asigurandu-se ca oamenii vor respecta regulile de distantare fizica, scrie Le Figaro. In schimb, trei comune situate in vestul Hexagonului au solicitat inchiderea plajelor lor, dupa ce vizitatorii au dat dovada de un comportament necivilizat si nu au respectat regulile anti-COVID.

Publicat:23.05.2020, 10:38

Pe plaja din comuna La Grande-Motte sunt permise si activitatile "statice", nu doar cele „dinamice” precum mersul pe jos sau inotul. Cei care doresc sa mearga la plaja trebuie sa-si rezerve online o parcela delimitata prin cordoane albe. Solutia gasita de primarul Stephan Rossignol a fost deja aprobata de prefectura din Herault. 

Municipalitatea a cheltuit 20.000 de euro pentru aceste modificari, astfel incat localnicii sa se poata bucura de plaja, fara sa fie nevoiti sa poarte masti de protectie. Edilul francez a declarat ca s-a inspirat dintr-o masura asemanatoare implementata de un primar spaniol.

"Am descoperit ca un primar din Spania a propus acest proiect, dar nu a fost inca implementat. M-am consultat cu echipa mea in vederea adaptarii acestor masuri pentru plaja noastra".

In vestul Frantei, situatia este diferita

Trei comune din vestul Frantei au solicitat inchiderea plajelor lor, dupa ce vizitatorii acestora au dat dovada de un comportament necivilizat, potrivit Agerpres.

„Marea plaja din Damgan va fi inchisa (celelalte nefiind accesibile decat pentru activitati nautice), plajele din Billiers vor fi inchise, la fel si cele din Erdeven”, a precizat prefectura franceza, adaugand ca este posibil ca si „alti primari sa faca aceeasi solicitare”.

„Aceste inchideri, decise la solicitarea primarilor, sunt consecinta comportamentelor inacceptabile constatate in weekendul trecut”, a specificat prefectura, evocand comportamentul necivilizat al vizitatorilor, precum si ignorarea de catre acestia a regulilor de distantare sociala.

Sursa: Digi24.ro