O persoana a murit si alte cinci au fost ranite luni, dupa focuri de arma pe o platforma a metroului din New York, a anuntat politia megalopolisului american (NYPD), relateaza AFP, scrie hotnews.ro

Publicat:13.02.2024, 08:13

Persoana decedata este un barbat de 34 de ani, iar cei cinci raniti sunt doua femei si alti trei barbati, cu varste cuprinse intre 14 si 71 de ani, au indicat ofiterii de politie in timpul briefingului de presa la poalele metroului aerian din cartierul newyorkez Bronx, cel mai defavorizat din oras.

https://www.youtube.com/live/Req_rh1t1LA?si=E8meF-MuCXTKL_hA 

Nu a fost vorba despre un tragator singuratic care a deschis focul "la intamplare" asupra pasagerilor, a precizat comisarul Michael Kemper, intr-un oras marcat de incidentul din 2022 cand un barbat de peste saizeci de ani a deschis focul intr-un tren aglomerat al metroului, facand surprinzator doar aproximativ treizeci de raniti.

Luni la sfarsitul dupa-amiezii, doua grupuri de tineri "se certau" intr-un tren care intra in gara cand un membru al unui grup a scos o arma si a deschis focul pe platforma, exact cand usile vagonului se deschideau, iar pasagerii intrau si ieseau, a explicat Kemper.

Politistul nu a dat identitatea victimelor decat pentru a preciza ca "una dintre ele, un barbat de 34 de ani, a murit din pacate" la spital.

Pompierii din New York (FDNY) au facut cunoscut intr-un e-mail adresat AFP ca patru din cele cinci persoane sunt "grav ranite".

Agresorul a fugit, iar politia a chemat martorii sa ofere informatii.

La statia Mount Eden Avenue din Bronx, complet izolata, metroul este aerian si un fotoreporter al AFP a vazut numeroase vehicule de politie si de salvare. Imagini la televizor filmate cu drona au aratat trenul oprit in statie si politisti si anchetatori in civil ocupati pe peron.

"Nu este normal. Astfel de focuri de arma in reteaua de metrou sunt extrem de rare si inacceptabile", a subliniat politistul Kemper.

Criminalitatea si in special omuciderile cu arme de foc sunt in scadere la New York din 2022-2023, dupa pandemia de COVID-19, iar portul de arme in public este strict reglementat, in comparatie cu alte orase si state din SUA.