Trei romani si un turc au murit, sambata, intr-un accident de autocar in Bulgaria, in regiunea Veliko Tarnovo. In autocarul inmatriculat in Romania se aflau 26 de pasageri, 7 cetateni turci si restul romani. Alti cinci pacienti romani care se afla internati in spitalul din Veliko Tarnovo vor fi transferati cu elicoptere SMURD la spitalul Floreasca din Bucuresti. 

Ultimul update: 06.08.2022, 17:28 Publicat:06.08.2022, 17:28

UPDATE Ministerul Sanatatii al Romaniei informeaza sambata ca a fost constituita o echipa operativa care este gata sa acorde suportul necesar victimelor accidentului rutier petrecut in Bulgaria.

Potrivit unui comunicat de presa, secretarul de stat din Ministerul Sanatatii al Romaniei responsabil cu asistenta medicala, Catalin Visean, se afla la Spitalul Floreasca din Bucuresti pentru a oferi sprijinul de care este nevoie.

„Personalul medical de la Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti – Floreasca asteapta pacientii romani raniti in accidentul din Bulgaria. Pacientul care se afla in stare mai grava a ajuns la spital si urmeaza sa soseasca si urmatorii raniti. La nivelul Ministerului Sanatatii s-a constituit o echipa operativa care este gata sa acorde suportul necesar victimelor”, precizeaza sursa citata.

UPDATE Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Romaniei precizeaza ca Ambasada Romaniei la Sofia a fost notificata pe telefonul de urgenta de catre un cetatean roman cu privire la un accident rutier grav produs in zona Veliko Tarnovo din Bulgaria.

Potrivit informatiilor obtinute de reprezentantii ambasadei pana in prezent, in urma acestui accident patru persoane, intre care trei cetateni romani, au decedat si noua au fost ranite.  Persoanele ranite au fost transportate la o unitate medicala din zona. Ancheta autoritatilor bulgare cu privire la acest accident este in desfasurare.

O echipa consulara din cadrul misiunii diplomatice de la Sofia s-a deplasat la locul accidentului si la spitalul din Veliko Tarnovo  pentru a acorda asistenta consulara. Autoritatile competente bulgare au informat, de asemenea, ca procesul de identificare a tuturor victimelor este inca in desfasurare.

UPDATE Primul pacient dintre cei cinci raniti in tragicul accident din Bulgaria a ajuns in tara la spitalul Floreasca de la Bucuresti. Urmeaza ca si restul pacientilor  sa fie transportati cu elicopterele SMURD in cursul acestei seri, anunta ministrul Afacerilor Interne al Romaniei, Lucian Bode.

”Mobilizarea  autoritatilor romane in gestionarea acestui cumplit eveniment a fost una eficienta  si profesionista. Din pacate, in urma acestui tragic accident din Bulgaria in care a fost implicat un autocar cu cetateni romani, s-au pierdut vieti. Transmit sincere condoleante si putere sa treaca peste aceasta cumplita incercare familiilor si prietenilor compatriotilor nostri care  au pierdut pe cineva drag si apropiat. Le doresc ranitilor insanatosire grabnica! Multumesc echipelor medicale si celorlalte autoritati din Romania si din Bulgaria care s-au mobilizat urgent si au gasit solutii pentru a-i ajuta pe toti cei care aveau nevoie. In astfel de momente conteaza enorm solidaritatea si un sistem de urgenta functional. Cauzele exacte ale accidentului urmeaza sa fie stabilite de autoritatile din statul vecin”, a transmis ministrul.

UPDATE Patru persoane, intre care trei cetateni romani, au murit si alte noua persoane au fost ranite in accidentul rutier care a avut loc in Bulgaria, a informat sambata Ministerul Afacerilor Externe al Romanie, la solicitarea Agerpres. MAE al Romanie mai precizeaza ca in autocar se aflau 26 de pasageri.

UPDATE Raed Arafat a declarat la Digi24 ca mai multe elicoptere vor aduce cinci pacienti romani internati in acest moment in spitalul din Veliko Tarnovo: „Am trimis o echipa de evaluare care a ajuns la 10:50 pentru cei 5 pacienti. Am trimis un elicopter. Au fost pregatite si urmeaza sa decoleze alte trei elicoptere pentru a aduce in Romania cei cinci pacienti. Toti vor veni la Floreasca”.

UPDATE Autocarul cu 25 de pasageri, se indrepta spre Romania, venind de la Istanbul, scrie presa de la Sofia. Vehiculul s-a ciocnit cu un automobil inregistrat in Olanda, parcat pe marginea drumului. Pasagerii si soferul acestuia tocmai iesisera din masina si au supravietuit, noteaza Agerpres.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: