In aceasta vara, turistii se inghesuie pe plajele de pe coasta Adriaticii din sudul Italiei, dar in Puglia unii operatori au decis sa impuna anumite reguli, scrie stirileprotv.ro.

Publicat:17.08.2023, 20:16

Unii operatori au decis sa le interzica vizitatorilor sa aduca mancare si bautura, iar aceasta noua regula a starnit furia turistilor, dar si a localnicilor, care au decis sa se adreseze instantelor de judecata, relateaza cotidianul La Libre Belgique, citeaza news.ro.

In timp ce operatorii isi intensifica controalele, familiile spun ca nu au uneori alta solutie decat sa isi aduca propria mancare, in fata preturilor practicate de unele baruri si restaurante de pe litoral. Acest lucru se adauga la taxele de intrare pentru anumite plaje din Puglia, care pot varia, de exemplu, de la 30 de euro pentru plaja Mar Village la 100 de euro pentru plaja Giovinazzo.

Asociatia locala D'Urso spune ca aceasta noua reglementare privind mancarea adauga un cost suplimentar pentru vizitatori: „O duminica obisnuita la plaja in Bari costa in jur de 250 pana la 300 de euro de familie.

Pretul unei salate se apropie de 25 de euro, iar plajele gratuite sunt din ce in ce mai putine. Daca, in plus, incepem sa le interzicem oamenilor sa aduca mancare, am mers deja prea departe”, arata asociatia.

In timp ce operatorii confirma existenta unor interdictii, ei sustin ca, de fapt, controalele nu sunt chiar atat de stricte: „Nu permitem lazi frigorifice mari, pentru adunari de grup”, spune Michele Colella, managerul Lido Calarena.

„Picnicurile nu sunt permise aici. Dar daca aduceti o gustare, o bautura sau o lada frigorifica mica, vom inchide ochii”, da asigurari managerul.

Cu toate acestea, cotidianul La Reppublica a relatat un incident recent in care trei familii care si-au adus gustari pentru propriul picnic au fost amenintate, desi platisera deja pentru sezlonguri si o umbrela.

Un membru al uneia dintre familii a declarat ca a fost „literalmente intimidat”. „Cand am deschis pungile cu mancare, am fost abordati si amenintati de membri ai personalului. Acestia ne-au spus: Luati mancarea pe care ati adus-o sau va vom da afara”.

Dario Duso, un avocat si activist din Bari, considera ca operatorii acestor plaje „nu pot face acest lucru”.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: