Autorităţile ucrainene au ordonat evacuarea civililor din oraşul Kupiansk şi trei comune învecinate, din cauza intensificării loviturilor ruse asupra acestei zone eliberate în urmă cu doi ani din mâinile Moscovei, a anunţat vineri guvernatorul regional, informează AFP, transmite Agerpres, scrie hotnews.ro

Publicat:18.10.2024, 10:57

Începând de marţi, aproape 350 de persoane, printre care circa 30 de copii, au fost evacuaţi din aceste localităţi din nord-estul Ucrainei, a explicat guvernatorul Oleg Sinegubov pe Telegram.

În total, „circa 10.000 de persoane trebuie evacuate”, a adăugat el, îndemnându-i pe locuitori să plece cât mai repede. „Inamicul loveşte în mod perfid şi continuu”, a declarat Sinegubov.

Încă de marţi el a atenţionat că autorităţile nu mai pot „garanta” aprovizionarea cu apă, electricitate şi termoficare în această zonă din cauza bombardamentelor ruse „constante” care împiedică echipele de mentenanţă să repare reţelele avariate.

Kupiansk, nod feroviar din regiunea Harkov care se învecinează cu Rusia, număra peste 26.000 de locuitori înainte de declanşarea invaziei ruse în februarie 2022.