Momentul prabusirii in Nepal a avionului in care erau 72 de oameni si explozia puternica ce a urmat au fost filmate de martori. In clipele de dinaintea accidentului aviatic de duminica, cel mai tragic din Nepal din ultimele decenii, patru prieteni din India care se aflau la bord au inceput sa transmita live pe Facebook momentul aterizarii, scrie digi24.ro

Publicat:16.01.2023, 13:25

Se indreptau spre Pokhara, unde voiau sa viziteze temple si sa se dea cu parapanta in munti. „Este cu adevarat distractiv”, se aude in inregistrare unul dintre barbati strigand entuziasmat in timp ce priveste orasul de sus, iar avionul se pregateste de aterizare.

Se aud prietenii lui razand si glumand in timp ce unul dintre ei il fotografiaza pe Sonu Jaiswal, in varsta de 29 de ani, tata a trei copii, care avea in India o mica afacere. In avion atmosfera era calma si nu fusese facut niciun anunt de urgenta sau vreun avertisment.

Brusc insa avionul se prabuseste cu un vuiet puternic, iar zgomotul prabusirii sunt surprinse de camera telefonului, inainte ca ecranul sa fie cuprins de flacari. Pe ecran inca se vad resturile arzand ale aeronavei, iar dupa aceea nu se mai aude nicio voce. Ingrozitorul videoclip arata ca niciunul dintre cei 68 de pasageri si patru membri ai personalului de la bord nu banuia ca avionul era in pericol. Vishal Koswal, in varsta de 21 de ani, prieten apropiat al celor patru barbati care se aud in videoclip, a confirmat autenticitatea imaginilor. 

El i-a identificat pe cei patru barbati, toti din districtul Ghazipur din statul Uttar Pradesh, ca fiind Jaiswal in varsta de 29 de ani, Anil Rajbhar in varsta de 28 de ani, Vishal Sharma in varsta de 23 de ani si Abhishek Singh Kushwaha, in varsta de 23 de ani, care au plecat catre Nepal in 12 ianuarie. Si politia locala le-a confirmat identitatea. Koswal a spus ca a vrut si el sa mearga cu cei patru prieteni in calatorie in Nepal, dar a trebuit sa ramana acasa pentru un deces in familie. In timpul calatoriei, el vorbise cu ei de multe ori prin apeluri video, inclusiv cu cateva ore inainte de accident. „Sonu ne arata muntii din jur si era in mod clar entuziasmat, la fel si noi”, a spus Koswal. 

„Mi-a spus la telefon ca, dupa ce vor ateriza in Pokhara, vor vizita niste temple acolo si apoi, seara, se vor intoarce acasa cu trenul”. Pana acum au fost gasite trupurile a 68 dintre cei care se aflau in aeronava. Ceilalti patru sunt cautati in continuare, dar speranta practic s-a stins ca va fi gasit cineva in viata.