<p><strong>Un avion de vanatoare rusesc Su-27 s-a prabusit miercuri seara in Marea Neagra, in timpul unui zbor de rutina, pe fondul unor conditii meteo proaste, iar pilotul este cautat de echipele de interventie.</strong></p>

Publicat:26.03.2020, 12:52

"Un Su-27 a disparut de pe radare miercuri, la ora 20:10, deasupra Marii Negre, la 50 km de Feodosia, in timpul unui antrenament de rutina, conform planului de zbor. La ora 20:11, un semnal al balizei de urgenta cu care era dotat avionul a fost inregistrat in zona respectiva", a indicat ministerul.

Pentru cautarea si salvarea pilotului, despre a carui soarta nu se cunostea nimic joi dimineata, au fost mobilizate echipe de interventie rapida din cadrul Districtului militar Sud, precum si un avion An-26 si un elicopter Mi-8.

"Cautarea pilotului este complicata de conditiile meteorologice nefavorabile", a mentionat ministerul in acelasi document dat publicitatii miercuri seara.

Serviciul federal pentru transportul maritim si fluvial din Rusia a adaugat ca doua remorchere - "Spasatel Demidov" si "Merkuri" - au fost de asemenea trimise in zona unde se presupune ca a cazut aparatul.

Anterior, RIA Novosti relata ca la operatiunea de cautare a pilotului au fost mobilizate o nava antisubmarin de mici dimensiuni din cadrul Flotei ruse din Marea Neagra, precum si nave civile aflate in imediata apropiere a locului de unde a venit semnalul “SOS”.

Cautarea pilotului continua joi dimineata. Potrivit TASS, echipele de interventie au detectat semnalul radio emis de baliza departe de zona initiala de cautari.