Un barbat din Chile, care in luna mai a primit, din greseala, 286 de salarii in loc de unul singur, a disparut fara urma, dupa care si-a transmis demisia printr-o firma de avocatura, desi initial a spus ca va returna suma care nu i se cuvenea.

Publicat:28.06.2022, 16:59

Luna trecuta, departamentul de resurse umane al celui mai mare producator de mezeluri din Chile, Consorcio Industrial de Alimentos (Cial), i-a virat unui angajat peste 281 de milioane de pesos chilieni (aproximativ 190.000 de dolari), informeaza La Vanguardia.

Cand a mers la bancomat, angajatul respectiv a aflat ca este milionar. Fara sa stea pe ganduri, el a retras intreaga suma de bani.

La data de 30 mai, un asistent de birou al Cial l-a abordat pe un director adjunct si i-a spus despre eroarea de plata.

Dupa verificarea platilor, conducerea Cial a confirmat ca angajatul in cauza a primit 286 de salarii lunare in loc de unul, din greseala, si l-a informat ca trebuie sa returneze banii pe care i-a primit in plus. Angajatul a spus ca va merge la banca si va rezolva problema, numai ca acest lucru nu s-a mai intamplat.

Dupa ce departamentul financiar al Cial a observat ca banca nu a rambursat suma, a incercat sa-l contacteze din nou pe angajat, insa fara rezultat.

A demisionat si s-a facut nevazut:

La un moment dat, la sediul firmei a aparut un avocat care a transmis ca eroare nu ii apartine clientului sau si ca acesta nu va returna banii.

La data de 2 iunie, angajatul respectiv si-a transmis demisia prin intermediul unei firme de avocatura.

Apoi, individul a plecat din localitate. Ca sa-si recupereze banii, compania Cial l-a dat in judecata pe fostul sau angajat.

Sursa: