Senatorul Lindsey Graham a declarat joi ca Vladimir Putin ar trebui sa fie asasinat de propriul popor, oricine ar face acest lucru aducand ”tarii sale si lumii un serviciu grozav”.  

Publicat:04.03.2022, 14:02

Senatorul republican Lindsey Graham a declarat joi seara ca presedintele rus Vladimir Putin ar trebui sa fie asasinat de propriul sau popor, sugerand ca aceasta ar fi singura modalitate de a pune capat crizei precipitate de invazia rusa a Ucrainei, scrie Wall Street Journal.

Graham a facut prima afirmatie in timpul unei aparitii la emisiunea lui Sean Hannity de la Fox News. Apoi a repetat comentariul pe Twitter, facand referire atat la tradatorul lui Iulius Caesar, cat si la arhitectul unui complot nereusit din 1944 de a-l ucide Adolf Hitler.

“Exista un Brutus in Rusia? Exista un colonel Stauffenberg mai de succes in armata rusa?”, a intrebat senatorul.

”Singurii oameni care pot rezolva acest lucru sunt poporul rus”

„Singurul mod in care se termina asta este ca cineva din Rusia sa-l scoata pe tipul asta. Ai face tarii tale – si lumii – un serviciu grozav”, a mai spus Graham.

Intr-un tweet ulterior, el a adaugat: „Singurii oameni care pot rezolva acest lucru sunt poporul rus. Usor de spus, greu de facut. Daca nu vrei sa traiesti in intuneric pentru tot restul vietii, sa fii izolat de restul lumii, intr-o saracie extrema si sa traiesti in intuneric, trebuie sa faci un pas”.

Lindsey Graham a servit mai mult de trei decenii ca avocat in U.S. Air Force, in serviciu activ si apoi in rezerva. El este vazut ca o voce influenta in cadrul Partidului Republican in problemele militare si de politica externa.

Sursa: