Un supravietuitor al coronavirusului care a ucis peste 1.500 de oameni si a infectat alti 64.000 a povestit suferinta prin care a trecut atunci cand a fost diagnosticat cu tulpina misterioasa.

Publicat:15.02.2020, 12:06

Studentul din Wuhan, in varsta de 21 de ani, care a refuzat sa isi decline identitatea, a observat primele simptome pe data de 21 ianuarie. Devenise dintr-o data atat de slabit, incat nici nu mai putea sa termine de mancat.

Episoadele febrile pe care le resimtea si starea generala de rau l-au facut sa se prezinte la spitalul Tongji pentru un diagnostic, acolo unde a dat peste o camera de asteptare in care erau zeci de alti suspecti de coronavirus.

Dupa mai multe ore de asteptare, tanarul a decis sa mearga la alt spital pentru a obtine un tratament, inainte de a se inchide in casa.

Primele patru zile de izolare au fost teribile. "Aveam febra mare si dureri care imi torturau fiecare parte din trup", a povestit el, pentru Bloomberg.

"Tuseam de am crezut ca mor"

Dupa ce starea de sanatate i s-a agravat, studentul s-a prezentat din nou la spitalul Tongji pentru un consult, moment in care medicii i-au spus ca, cel mai probabil, a fost infectat cu coronavirus si infectia s-a extins la plamani.

Cu toate acestea, specialistii au refuzat sa confirme diagnosticul de coronavirus deoarece aveau putine kit-uri disponibile, iar alti pacienti erau intr-o stare mult mai grava.

Trimis din nou acasa, tanarul a ajuns la un pas de colaps. Starea i s-a inrautatit brusc, temperatura i-a crescut rapid la 39 de grade Celsius si simtea ca "bate la usa iadului".

Ajuns intr-un punct critic, spitalul l-a internat in cele din urma si a inceput sa ii administreze antivirale care sa-i reduca temperatura. Din fericire, sistemul imunitar a raspuns tratamentului, iar simptomele au inceput usor sa se amelioreze.

Pe 7 februarie, tanarul a fost mutat la un hotel transformat in spital si tinut sub carantina, cu politia la usa. Abia pe 12 februarie a fost lasat sa plece acasa, dupa ce testele au aratat ca nu mai prezenta semne de infectie.

Bilant negru al coronavirusului - peste 1.500 de morti, 67.000 de persoane infectate

Numarul deceselor provocate de noul coronavirus a trecut de 1.500, iar cel al bolnavilor se apropie de 67.000, potrivit celui mai nou bilant.

Epidemia a ajuns si in Africa, ceea ce sporeste ingrijorarea expertilor din cauza deficientelor din sistemele de sanatate ale multor tari de pe continent.

Un alt motiv de alarma este propagarea virusului in randul personalului medical din China.

Sursa: