Uniunea Europeana pregateste al 9-lea pachet de sanctiuni impotriva Rusiei din cauza invadarii Ucrainei, a anuntat sefa Comisiei Europene. Ursula von der Leyen nu a oferit detalii, insa una dintre masuri ar fi ca gruparea Wagner sa fie etichetata drept organizatie terorista. Anticipand acest lucru, seful mercenarilor rusi a pregatit un cadou macabru pentru Bruxelles.

Publicat:24.11.2022, 20:47

Ursula VON DER LEYEN, SEFA COMISIEI EUROPENE: „Lucram din greu pentru a lovi Rusia acolo unde o doare, pentru a-i diminua si mai mult capacitatea de a purta un razboi impotriva Ucrainei si pot anunta astazi ca lucram cu toata viteza la un al noualea pachet de sanctiuni.”

Sefa comisiei Europene a declarat ca atacurile Rusiei asupra infrastructurii energetice a Ucrainei reprezinta crime de razboi.

Ursula VON DER LEYEN, SEFA COMISIEI EUROPENE: „Condamn cu fermitate aceste atacuri barbare, care sunt crime de razboi. Stiu, de asemenea, ca prietenii nostri ucraineni vor depasi aceasta tragedie, deoarece sunt puternici si cauza lor este dreapta, iar noi, UE, suntem alaturi de ei in aceste vremuri foarte dificile, atat timp cat va fi nevoie."

In ceea ce priveste pachetul 9 de sactiuni impotrivia Rusiei, Von der Leyen nu a oferit detalii cu privire la masurile pe care le-ar putea contine o noua runda de sanctiuni ale UE. Una dintre acestea s-ar putea rasfrange asupra Gruparii Wagner, dirijata de Evghenii Prigojin, un apropiat al presedintului Putin, care ar urma sa fie considerata de UE drept organizatie terorista. Raspunsul lui Prigojin a venit printr-un videoclip in care se vede o cutie de vioara ce contine un baros cu urme de sange, desi nu este clar daca acestea sunt reale sau pictate cu vopsea. Arma este o aluzie la un alt videoclip aparut luna aceasta, in care un presupus dezertor Wagner a fost ucis cu un baros dupa ce a fost recapturat.