Averea din Europa a presedintelui rus Vladimir Putin va fi inghetata, dupa decizia liderilor Uniunii de blocare a afacerilor Rusiei pe continent. Masura il vizeaza si pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Cei doi vor avea insa permisiunea de a calatori in UE, tocmai din dorinta de mentine deschise canalele diplomatice. Hotararea europenilor de a ii ingheta activele europene liderului de la Kremlin redeschide discutia despre averea lui Vladimir Putin.

Publicat:25.02.2022, 19:27

Contestatarii sai l-au acuzat ca ar fi, in secret, cel mai bogat om al planetei, cu o fabuloasa avere de peste 200 de miliarde de dolari, adica cea mai mare din lume. Liderul rus nu a recunoscut niciodata asta, sustinand ca traieste din salariul de functionar.

Andreea Georgescu: Vladimir Putin ar trai, in secret, ca un rege, iar si mai recent ar fi adaugat un alt palat impresionant, de doua ori mai mare decat Palatul Buckingham, la colectia sa de proprietati si la averea sa impresionanta de miliarde de dolari. Imobilul, in valoare de peste 270 de milioane de dolari, a fost construit la marginea Moscovei, pe o suprafata de 37,7 kilometri patrati, intr-o zona exclusivista, numita cartierul miliardarilor.

O alta proprietate atribuita de contestatarii liderului de la Kremlin ar fi pe malul rusesc al Marii Negre, este dotata cu mai multe debarcadere, spatii de aterizare pentru elicoptere, cinematograf privat, gradini intinse si propria podgorie. Ar valora mai bine de un miliard de dolari. Liderul de la Kremlin a negat public ca detine proprietatea.

Boris Nemtov, unul dintre criticii cei mai aprigi ai lui Putin, asasinat pe un pod din apropiere de Kremlin in februarie 2015, a compilat informatii despre averea liderului rus pe care l-a acuzat ca are 43 de avioane, 7000 de masini si 15 elicoptere, inclusiv o aeronava cu reactie.

Sursa: