Conferinta de presa sustinuta de Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, si Secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Frantei, Amelie de Montchalin

Publicat:13.09.2019, 11:26

Nicu POPESCU, MINISTRUL DE EXTERNE AL RM: "Ati jucat un rol crucial in Uniunea Europeana. Cu ajutorul Frantei am obtinut traznitia pasnica in luna iunie, va multumim pentru acest sprijin. Primul ministru cu care ne-am intalnit a fost cu Amelie de Montchalin la Paris, in acele zile dramatice.

Prin aceasta vizita se reconfirma sprijinul Frantei pentru noi. Am dezvoltat acest dialog dupa mai multi ani de probleme. Am discutat relatia bilaterala, dar si obtinerea unor beneficii practice pentru cetatenii nostri in

domniul fiscal, recunoasterea permiselor de conducere si a diplomelor de studii.

Pentru noi este importanta participarea la dimensiunea francofoniei. Sunt un rezultat al prezentei si importantei francofoniei in Moldova"Amelie DE MONTCHALIN, SECRETARUL DE STAT AL FRANTEI: "Multumesc foarte mult, sunt bucuroasa sa fiu aici.

Tara voastra esta vie, urmaresc foarte atent evenimetele care se deruleaza.

Pentru Franta era important ca sa sustinem ferm coalitia de guvernare.

La 20 iunie am insistat ca cele 28 de state membre sa-si expuna sustinerea.

S-a materializat prin vizita domnului Hahn si sa fie bazat pe valori pe justitie. Am avut deja intalniri cu Igor Dodon, Maia Sandu, Mihai Popsoi, dar si cu Dumitru Diacov. Urmeaza sa ma intalnesc cu studentii francofoni. Este important sa facem reforme ca sa aiba un impact si sa se simta in securitate"