Republica Coreea de Sud a donat astazi Republicii Moldova un ajutor umanitar sub forma de masti cu un inalt grad de protectie in valoare de  200 000 dolari.

Publicat:01.07.2020, 09:30

Oleg TULEA, MINISTRUL AFACERILOR EXTERNE SI INTEGRARII EUROPENE: "Ma simt onorat sa particip la aceasta ceremonie speciala pentru mine de transmitere a unui lot important de asistenta umanitara pentu sistemul medical moldovenesc. Acest ajutor vine in urma unei convorbiri cu omologul meu coreean care a avut loc la sfarsitul lunii martie si relatandu-i situatia din sistemul medical am primit un raspuns prompt ca poporul coreean va fi deschis sa ne ajute. 

Am aflat ca eforturile noastre diplomatice s-au materializat prin aceasta decizie a Ministerului Afacerilor Externe de la Seul, de a include Republica Moldova printre beneficiarii programului de asistenta umanitara si de a oferi acest lot in valoare de  200 mii de dolari SUA, fiind recunoscatori sa receptionam lotul format din masti cu un grad inalt de protectie."

Secretarul de Stat al Ministerul Sanatatii, Alexandru Holostenco, a spus ca lotul urmeaza sa fie repartizat instituiilor medicale din Republica Moldova.

Prezent la eveniment, Consulul onorific al Coreei de Sud in Republica Moldova, Vladimir Rusu, si-a exprimat recunostinta fata de poporul coreean pentru acest ajutor si a mentionat ca experienta acestei tari va ajuta cetatenii Republicii Moldova sa fie mai linistiti si increzuti in ziua de maine.