Membrii fractiunii PSRM s-au intalnit cu presedintele Igor Dodon, la presedintie, pentru a discuta despre situatia politica din tara. Se intampla, dupa ce guvernul Sandu a fost demis.

Publicat:13.11.2019, 09:58

Presedintele Parlamentului a invitat oficial blocul ACUM pentru a crea o noua coalitie.

Zinaida GRECEANII, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI RM: "Noi vom examina orice candidatura propusa de domnul presedinte la functia de prim-ministru. Chiar in cazul in care nu exista o majoritate parlamentara. Nu am discutat nici despre un nume.

Noi nu suntem pentru alegeri parlamentare anticipate. Noi am decis in cadrul fractiunii ca suntem gata sa facem o noua majoritate parlamentara cu blocul ACUM. Cu altcineva nu examinam sa facem o majoritate.

Oficial propunem sa constituim o noua majoritate, dar cu noi conditii. O noua structura a guvernului, cu un nou candidat la functia de prim-ministru.

In caz daca nu este gata sa examineze aceasta posibilitate, noi l-am informat pe presedinte ca nu putem admite o declansare a alegerilor parlamentare anticipate. Vom examina orice candidatura propusa de domnul presedinte la functia de prim-ministru, chiar daca nu exista o majoritate parlamentara.

Blocul ACUM trebuie sa ne spuna daca suntem gata sa cream o noua majoritate cu socialistii.

N-am facut niciun fel de acuzatii in adresa nimanui. Ne-am indeplinit toate obligatiunile in cadrul acordului si am fost onesti.

Noi nu vom constitui cu altcineva decat cu blocul ACUM. Poate fi un tehnocrat care-si cunoaste meseria si sa fie o persoana care sa munceasca.

Nu noi am declansat aceasta situatie, a facut-o prim-ministru"