Astazi Platformei DA a constituit Liga Alesilor Locali. Totodata, a avut loc si Consiliul Politic National al formatiunii, in cadrul caruia in calitate de Secretar General al Platformei DA a fostales Ion Terguta.

Publicat:25.01.2020, 11:44

In cadrul Congresului Alesilor Locali ai formatiunii circa o mie de primari si consilieri au creat o platforma importanta de comunicare, atat pe dimensiunea intercomunitara, cat si pentru o mai buna interconexiune cu conducerea partidului.

"Aceasta platforma va asigura solutionarea mult mai eficienta a problemelor cu care se confrunta autoritatile publice locale, va dinamiza atragerea mai multor proiecte investitionale pentru localitatile noastre si va contribui esential la imbunatatirea cadrului legal in domeniul autonomiei locale", spun responsabilii de la PPDA.

Totodata, Platforma DA spune ca a luat act si de situatia creata in cadrul alegerilor parlamentare partiale noi in circumscriptia nr. 38 Hancesti.

"Formatiunea noastra a sustinut Declaratia recenta a Biroului Politic al Platformei DA pe acest subiect si isi exprima repatat regretul privind lipsa consensului fortelor proeuropene si nationale in identificarea unui candidat comun nepartinic, fapt care risca sa faciliteze victoria in aceasta circumscriptie a candidatului lui Dodon. Aceasta dispersare este extrem de ingrijoratoare si tradeaza o tratare egoista a situatiei, mai ales ca niciun partid din cele la care facem referinta nu si-a argumentat concludent refuzul de a se solidariza si nici nu a inaintat pretentii la adresa candidatului propus de formatiunea noastra."

PPDA spune ca ar putea inainta propriul candidat pentru alegerile sefului statului, in cazul in care propunerea lor pentru desemnarea unui candidat apartinic nu va fi dezbatuta.