Legea care pune miliardul pe umerii moldovenilor sa fie suspendata. PPDA propune moratoriu pe o perioada nedeterminata de timp, astfel incat bugetul de stat sa nu mai fie golit pentru intoarcerea datoriei. Fractiunea crede ca in asa fel institutiile statului se vor mobiliza pentru tragerea hotilor la raspundere.

Publicat:03.12.2019, 09:58

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PPDA: „Milioanele furate trebuie intoarse. Dupa schimbarea puterii, procuratura generala a pornit un dosar penal, privid existenta unei grupari criminale.”

Deputatul PPDA a mentionat si despre caile de rezolvare a fraudei bancare, spunand ca cea mai optima este moratoriul: Situatia la moment necesita o iesire juridica. Unica solutie juridic-economica, cea mai optimala, este sa introducem acest moratoriu care anuleaza aceasta lege, iar toate eforturile urmeaza sa fie directionate spre intoarcerea banilor. Oamenii nu vor trebui sa achite nimic. 2,3 miliarde de lei au fost achitate din buzunarile oamenilor.”

Schimbarile au inceput deja, spun deputatii PPDA.

Alexandru SLUSARI, DEPUTAT PPDA: Noi vedem cateva procese, procuratura a aplicat sechestre, merge procesul de lichidare a bancilor. Totusi eu am devenit mai increzut dupa ce am trecut de aceasta etapa. Sunt foarte multe cai neepuizate de a recupera sumele substantiale. Nu este exclus ca suma pusa pe umerii cetatenilor sa fie recuperata.”

Igor MUNTEANU, DEPUTAT PPDA: Ati vazut un semnal pozitiv. Procurorul General va inlocui toti procurorii care se ocupa de acest caz. Vrem sa stimulam lucrul tuturor institutiilor pentru recuperarea banilor furati.”