Renato Usatii ii indeamna pe moldoveni sa nu-l voteze pentru Igor Dodon in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, dar in acelasi timp spune ca nu este fanul Maiei Sandu. Liderul Partidului Nostru a spus ca asteapta inca de la PAS un plan de actiuni clare privind dizolvarea Parlamentului si declansarea alegerilor parlamentare anticipate.

Publicat:06.11.2020, 14:26

Renato USATII: "Participarea la alegeri este foarte importanta. Azi, fiecare dintre noi, trebuie sa inteleaga ce scop are in viata. De mine se tem si astazi Igor Dodon si partenerii lui. Vreau sa declar si sa fiu auzita de fiecare cetatean al RM. Eu sunt un luptator, care a luptat si lupta pentru viitorul RM. 

Le dau un mesaj celor care cred ca prin intimidare vor incerca sa-mi cumpere demnitatea si sa distruga speranta la toti cetatenii RM spre o viata mai buna. Sunt umiliti deja mii de cetateni din Federatia Rusa. Oamenii sunt speriati ca daca nu-l vor vota pe Igor Dodon atunci, vor fi deportati. Ma inchin in fata la toti cei care trec prin aceste presiuni. Stimati cetateni, puteti sa fiti speriati, dar nu sunteti obligati sa votati aceasta "sacosa". Fac un apel la toate organizatiile internationale care monitorizeaza al doilea scrutin al alegerilor prezidentiale.

Dodon, ca moldoveanu, a decis sa nu achite de doua ori, oricum o sa fie turul II. Vocea lui disperata este un mesaj clar ca el va pierde aceste alegeri. RM a devenit un teren pe care unii incearca sa-si demonstreze fortele si capacitatile. Acum, se propun cate 500 de lei pentru a-l vota pe Igor Dodon. Vreau ca toti cetatenii sa inteleaga pozitia mea: sunt contra coruptiei, vreau sa distrug acest mafiot. 

Eu niciodata nu am fost fanul doamnei Maia Sandu, dar pe timp de campanie electorala spuneam ca nu am auzit sa fi fost implicata in coruptie. Astazi, eu nu pot sa permit ca o "sacosa" sa conduca RM. Eu, pana in ziua de azi am asteptat o propunere clara din partea PAS cum vom dizolva acest Parlament. In scurt timp, mi s-a promis ca voi primi unul. 

Pe 18 noiembrie 2019, in monitorul oficial a fost publcata decizia parlamentului din 14 noiembrie 2019. Este scris clar ca se aproba programul de activitate a Guvernului si se acorda vot de intredere a Guvernului. 

Marti o sa arat un plan detaliat si posibil ca ceva vor prezenta si cei de la PAS. Eu cu Maia Sandu suntem oameni diferiti, avem scopuri diferite. Ea are viziunea sa, dar e important ca toti sa ne unim pentru a distruge coruptia."