Inspectoratul General al Politiei informeaza ca pana acum au fost inregistrate 54 de sesizari privind transportul organizat de alegatori, multe dintre ele bazandu-se doar pe banuieli.

Publicat:01.11.2020, 15:31

Marin MAXIAN, SEF ADJUNCT AL IGP: "Cele 2004 sectii de votare din tara isi desfasoara activitatea fara excesuri, blocari sau incetari de activitate. Pana acum politia a inregistrat 63 de incalcari. Astfel, vin cu date actualizate. Pana acum au fost documentate 8 cazuri de blocari de traseu. Actualmente focarele mentionate anterior nu persista, spre exemplu drumul de la Farladeni s-a deblocat, la Varnita situatia este sub control, actualmente se dialogheaza cu persoanele care manifesta proteste."

Pana acum, au fost inregistrate 5 cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, 5 cazuri de banuiala de corupere a alegatorilor si au fost dispuse proceduri de constatare. 4 cazuri de agitatie electorala, 6 cazuri de afisaje electorale si 4 cazuri de nerespectare a masurilor impuse de CNESP. Alte 12 cazuri cu diferite incalcari: stare de ebrieatte, injurii, comercializare in preajma sectiilor de votare.

Marin MAXIAN, SEF ADJUNCT AL IGP: "17 cazuri de transportare organizata a alegatorilor catre sectii de votare. Politia continua sa documenteze cazurile, unele incalcari sunt in baza sesizarilor inaintate de reprezentantii concurentilor electorali. 35 de mijloace de transport care se indreptau repetat spre sectiile de votare au fost documentate si reintoarse de pe traseu. Mentionez ca politia va actiona coercitiv asupra transportatorilor care organizeaza si asigura profitul pe aceasta cale. Politia a fost sesizata de peste 54 de ori ce tine de transportarea organizata a alegatorilor, multe dintre ele s-au bazat pe presupuneri, insa politia le inregistreaza pe toate."

Omul legii mai mentioneaza ca s-au inregistrat 2 cazuri de implicare a unor grupuri de voluntari care ofereau suport persoanelor in etate sa se deplaseze spre sectia de vot, fapt care este interzis.