Liderul Pro Moldova, Andrin Candu, a venit cu o initiativa ce tine de testarea in masa a populatiei la COVID -19, pentru ca pretul la teste in tara noastra sa scada. Despre asta, el a vorbit in cadrul unui briefing de presa.

Publicat:16.09.2020, 11:11

Andrian CANDU, LIDER PRO MOLDOVA: "Testele sunt foarte scumpe. In alte state s-au gasit solutii pentru testarea in masa.

In cazul in care o institutie, un angajator ar vrea sa achite pretul acestor costuri ar fi impozitate la nivelul angajatorului si impozitele vor fi achitate de salariat.

Statul nostru ar impozita angajatorul si ar fi impozitat salariatul. Aceasta ar fi facilitate acordata de angajator.

Pentru ca sa facilitam si sa incurajam angajatorii sa achite testele pentru salariati si pentru a incuraja testarea in masa, pentru a ajuta companiilor si salariatilor cand economia stagneaza, noi Pro Moldova venim cu initiativa legislativa cu modificari pentru o perioada tranzitorie.

Ca in aceasta perioada platile care le va face angajatorul in favoarea salariatului sa fie deductibile, iar pe de alta parte... neimpozabile si nesupuse platilor in asigurari sociale.

Vom solicita Guvernului sa avizeze pozitiv acest proiect de lege. Vom inregistra si vom solicita sustinerea din Parlament".