Dupa ce a acumulat un scor de peste 5% din voturile alegatorilor din capitala, Octavian Ticu a fost propus in functia de presedinte al PUN. Anatol Salaru i-a multumit pentru implicare si i-a propus sa candideze la aceasta functie asa cum este momentan vacanta.

Publicat:21.10.2019, 11:54

Potrivit lui Salaru, functia de presedinte al Partidului Unitatii Nationale urma sa fie ocupata de Traian Basescu.

„Vreau sa-i multumesc domnului Octavian Ticu pentru implicare in aceasta campanie electorala. Celor care au avut curaj sa se opuna sistemului si va anunt ca dupa turul doi vom anunta data convocarii congresului PUN si va mai anunt ca i-am propus domnului Octavian Ticu sa candideze la functia de presedinte al PUN, functie care este vacanta. La aceasta functie urma sa fie ales Traian Basescu, dar stiti ca binomul Plahotniuc-Dodon i-a retras cetatenia si el nu mai poate candida.”, a spus Anatol Salaru.

Ulterior cuvant i-a fost oferit lui Octavian Ticu intr-un briefing de presa. Acesta a multumit celor care i-au oferit votul si a spus ca in turul doi il va sustine pe Andrei Nastase.

„5%. Atat caracter si demnitate au avut locuitorii capitalei in aceste alegeri. Aceste 5% vor avea intotdeauna respectul meu pentru ca imi dau curaj sa merg mai departe si sa lupt pentru acest oras, aceasta tara.

M-am angajat in aceasta campanie pentru a salva orasul de Ion Ceban, Igor Dodon si PSRM care cred ca vor duce la o izolare a Chisinaului asa cum suntem acum intreaga tara din cauza lui Dodon. Vom depune toate eforturile ca Ion Ceban sa nu ajunga la primaria Chisinau.

Andrei Nastase va dispune de suportul meu personal si a echipei PUN catre alegerile din turul doi. Nu-mi retrag niciun cuvant despre Dorin Chirtoaca. Nu am contestat niciodata faptul ca Dorin Chirtoaca este un unionist, dar nu pot accepta ca in spatele acestuia se fac ilegalitati. I-as recomanda sa renunte la „sindromul Sor”.

Ma adresesz catre ceilalti candidati sa-si reconsidere pozitia si sa se ocupe cu lucrurile pentru care si-au gasit consacrare.”, a declarat Octavian Ticu.