Publicat:04.05.2021, 08:03

UPDATE 09:00 Tudor BORS, SEF ADJUNCT INTERIMAR DIRECTIA DE POLITIE CHISINAU: "Cu referire la situația asigurarea ordine publice pe perioada săptămânii precedente e de menționat că au parvenit 1471 apeluri de urgență în sistemul unic 112. Referindu-ne la sectoare, cel mai solicitant a fost Botanica cu 330 de apeluri, urmat de Rîșcani 308, Centru - 275, Buiucani - 238 și Ciocana cu 220”.

UPDATE 08:42 Tatiana BUCEARSCHI, SEF DIRECTIA GENERALA ASISTENTA MEDICALA SI SANATATE: "Situatia epidemiologica este intr-o scadere. La 3 mai, la nivel national au fost inregistrate 251 378 cazuri de covid. La nivel municipal erau 105 769 cazuri. Actualmente, in spitale sunt 1255 paturi si 200 paturi de triaj. La moment sunt internati 359 de pacienti, dintre care 37 in stare foarte grava, 178 in stare grava si 134 in stare medie." 

UPDATE 08:33 In debutul sedintei de astazi a Primariei, edilul capitalei a vorbit despre vizita sa la Sankt Petersburg, unde a semnat doua acorduri de colaborare cu Guvernatorul orasului Sankt Petersburg, Alexandr Beglov.

Ion CEBAN, PRIMARUL CHISINAULUI: “Sunt cateva lucruri care trebuie in continuare sa ne alarmeze. La sarbatorile pascale oameni se aduna, iar transmiterea virusului covid este cel mai mare pericol pentru noi, vedem asta la nivel international. Acum cred ca vaccinarea este prioritare, vaccinul, care nu ar fi acesta, ne va proteja de boala si de sfarsituri letale. Oricare ar fi argumentele este bine ca oamenii sa se vaccineze.”

UPDATE 08:01 Sedinta a inceput.

Ordinea de zi a sedintei:

1. Raport cu privire la masurile intreprinse in vederea prevenirii infectiei COVID-19 in randul populatiei municipiului Chisinau.

Raportor: Tatiana Bucearschi, sef al Directiei generale asistenta sociala si sanatate

2. Raport cu privire la mentinerea ordinii publice.

Raportor: Tudor Bors, sef-adjunct interimar al Directiei de politie a municipiului Chisinau

3. Raport cu privire la intretinerea drumurilor publice si solutionarea problemei achizitionarii asfaltului pentru remedierea situatiilor de avariere.  

Raportor: Vitalie Mihalache, sef interimar al Directiei generale transport public si cai de comunicatie

4. Raportul viceprimarilor de ramura pe domeniile pe care le gestioneaza. 

Raportori:

Angela Cutasevici, viceprimar;

Inga Ionesii, viceprimar;

Ilie Ceban, viceprimar;

Victor Chironda, viceprimar

5. Raport cu privire la organizarea activitatilor de salubrizare a orasului.

Raportori: Serghei Carp, sef al I.M. „Asociatia de gospodarire a spatiilor verzi";

Ion Burdiumov, sef al Directiei generale locativ-comunale si amenajare