Angelica Caraman a fost aleasa astazi in functia de presedinta a Comisiei Electorale Centrale. Propunerea a venit de la Pavel Postica si a fost sustinuta de 2/3 din membrii CEC.

Publicat:17.09.2021, 14:54

Angelica CARAMAN, PRESEDINTA CEC: "Sunt sigura ca voi avea sustinerea voastra si in continuare, incat sa asiguram activitatea Comisiei Electorale Centrale in stricta conformitate cu legislatia si in beneficiu pentru cetateni. Vom munci cot la cot ca sa indreptatim asteptarile si sa asiguram o activitate cum este prevazuta in codul electoral, precum trebuie sa fie Comisiei Electorale Centrale: independenta, impartiala si care are prin menirea sa sa asigure un proces corect, echidistant si credibil. Incepand de astazi incepem fara ezitare, procedurile pentru asigurarea desfasurarii alegerilor locale noi. La munca!"

Ieri, Parlamentul Republicii Moldova a aprobat hotararea cu privire la confirmarea componentei nominale a Comisiei Electorale Centrale: Alexandr Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupasco, Alexandru Musteata, desemnati de Parlament si Pavel Postica, desemnat de catre Presedintele Republicii Moldova.

Mandatul Comisiei Electorale Centrale este de 5 ani.