Sedinta parlamentului din 16 august 2019.

Ultimul update: 16.08.2019, 12:11 Publicat:16.08.2019, 10:00

UPDATE, ora 14: 00: Fractiunea Partidului Sor a parasit sala de sedinte.

UPDATE, ora 13: 08: Ministrul Finantelor, Natalia Gavrilita, prezinta proiectul de lege privind majorarea taxelor TVA pentru sectorul HoReCa si raspunde la intrebarile deputatilor.

UPDATE, ora 12: 54: Domnica Manole si Vladimir Turcan, judecatorii alesi de Guvern, Liuba Sova si Nicolae Rosca, cei inaintati de CSM, Serghei Turcanu si Eduard Ababii, au depus juramantul la Parlament.

UPDATE, ora 12: 51: Domnica Manole si Vladimir Turcan, votati de 54 deputati in functia de judecatori ai la CC pentru 6 ani.

UPDATE, ora 12: 28: Candidatii parlamentului pentru functia de judecatori la CC, Vladimir Turcan si Domnica Manole raspund la intrebarile deputatilor.

UPDATE, ora 11: 40: S-a votat anularea facilitatilor fiscale pentru magazinele, barurile si restaurantele ce activeaza in regim duty-free amplasate la intrarea in tara la punctele internationale de trecere a frontierei de stat, precum si cele aflate pe teritoriul temporar necontrolat de catre organele constitutionale ale Republicii Moldova.

UPDATE, ora 11: 34: Parlamentul a prelungit cu 30 de zile mandatul Comisiei de ancheta pentru elucidarea tuturor circumstantelor devalizarii sistemului bancar si investigarii fraudei bancare.

UPDATE, ora 11: 11: Deputatii au luat o pauza.

UPDATE, ora 11: 00: CNA a ramas fara un director adjunct. Demisia lui Victor Lascov a fost aprobata de deputati.

UPDATE, ora 11: 00: Cererea Violetei Ivanov a fost respinsa prin votul majoritatii deputatilor.

UPDATE, ora 10: 55: Octavian Ticu i-a dat replica dura Violetei Ivanov spunind ca „cea mai grava incalcare” este cum a trecut Ivanov de la comunisti la democrati, „tradind votul cetatenilor”.

UPDATE, ora 10: 51: Democrata Violeta Ivanov a cerut intoarcerea proiectului privind incinerarea deseurilor, votat ieri in doua lecturi, argumentat ca „a fost votat cu incalcari grave”. Ivanov a spus ca este necesar ca acest proiect trebuie dezbatut cu implicarea specialistilor in domeniu.

Totodata, mai multi membri ai Comisiei au spus ca nu au fost invitati la examinarea proiectului de lege.

Ora 10:50. Sedinta a inceput cu o intarziere de 50 de minute.