Fostul premier, Vlad Filat sustine prima conferinta de presa dupa eliberarea din penitenciar.

Publicat:04.12.2019, 14:28

Vlad FILAT, FOSTUL PREMIER AL RM: "In spatiul public au fost anuntate mai multe neadevaruri, ca acesta procedura stabilita prin lege care vizeza actiuni judiciare. A fost facut in anumite conditii de obscuritate, tin sa spun ca este o speculatie si vreau sa fie una de rea credinta. Acest proces care a fost finalizat, are durata si un sir de actiuni procesuale. Au fost in instantele de judecata.

Absolut toate sedintele au fost publicate.

Aici va spun ca incercarea de a sugera ca decizia ar putea avea legatura cu demisia guvernului Sandu, nu e adevarata. Atunci era Pavel Filip, erau democratii.

Decizia prin care a fost redus termenul de 600 si ceva de zile a fost adoptata in iulie. Atunci era Maia Sandu si Stamate.

Conform procedurilor, termenul de pedeapsa a fost redus cu 709 zile. Atunci era Maia Sandu la guvernare.

Detinutul care a ispasit 2/3 din pedeapsa are dreptul la eliberare conditionata. Judecatorul care a judecat acest demers este acelasi care a aplicat mandatul de arest in 2015.

Ma incearca un Deja Vu atunci cand am fost arestat, era o liniste totala si batai din palme. Acelasi judecator incearca a fi comentat. Incercarea de a pune presiune asupra judecatorilor."