Reprezentantii Ambasadei Marii Britanii la Chisinau, anunta ca Vladimir Plahotniuc si Ilan Sor, fugari de justitia moldoveneasca, au fost astazi sanctionati de Guvernul Marii Britanii in temeiul Regulamentului privind sanctiunile anticoruptie din Marea Britanie.

Ultimul update: 09.12.2022, 11:29 Publicat:09.12.2022, 11:29

„Orice active detinute de Plahotniuc sau Sor in Marea Britanie, sau in oricare dintre Teritoriile de peste mari ale Marii Britanii precum Insulele Virgine Britanice sau Insulele Cayman, vor fi inghetate”, se arata in comunicatul emis pe pagina Ambasadei. 

Totodata, reprezentantii Ambasadei Marii Britanii de la Chisinau mentioneaza ca cetatenilor Marii Britanii li se va interzice toate tranzactiile economice cu oricare dintre persoanele sanctionate carora li se refuza intrarea in Marea Britanie.

„Astazi, de Ziua Mondiala Anticoruptie, aceste desemnari de sanctiuni ofera dovezi suplimentare ale angajamentului nostru de a combate coruptia la nivel inalt in toate partile lumii. Este, de asemenea, dovada angajamentului nostru continuu de a transforma Regatul Unit intr-un teritoriu ostil pentru finante ilicite. Continuam sa ne bucuram de o cooperare excelenta cu partenerii nostri moldoveni in progresul tuturor cererilor de asistenta juridica reciproca intre cele doua tari. Impreuna, suntem dedicati combaterii coruptiei”, se mai arata in comunicat.