Andrei Nastase a pierdut pentru ca avut o campanie electorala slaba si nu si-a putut convinge alegatorii de dreapta. Pe langa asta pozitia sa a fost slabita de coalitia dintre Blocul ACUM si PSRM. In schimb Ion Ceban a fost mai convingator, explica analistul politic, Veceslav Berbeca.

Publicat:04.11.2019, 19:37

Daca in 2018 Andrei Nastase a acumulat 52,57 la suta dintre voturi, iar Ion Ceban 47,43, anul acesta rezultatul s-a rasturnat. Cauzele ar fi mai multe, spune analistul Veaceslav Berbeca.  

Veceslav BERBECA, ANALIST POLITIC: "Una dintre cauze ar fi ca exista coalitie intre blocul ACUM si PSRM, chiar daca initial se discuta sa fie pe mai putin timp."

Si daca toti se asteptau ca voturile candidatilor de dreapta din turul intai sa se indrepte catre Andrei Nastase, odata ce acestia si-au indemnat electoratul sa-l sustina, se pare ca acest lucru nu s-a intamplat.

Veceslav BERBECA, ANALIST POLITIC: "Fiindca este foarte greu sa convigi electoratul sa voteze in al doilea tur pentru candidatul de dreapta in timp ce in primul tur l-ai criticat, l-ai facut cu ou si otet."

Campania electorala si dezbaterile si-au spus cuvantul de aceasta data. Ceban a fost mult mai prezent si mai convingator sustine Veceslav Berbeca.

Veceslav BERBECA, ANALIST POLITIC: "Andrei Nastase a vorbit mai putin de probleme ce tin de oras si mai putin a vorbit despre solutii concrete."

Analistul sustine ca si activitatea lui Nastase in calitate de Ministru de Interne s-a lasat cu mai multe critici negative, si aceasta, nu ultimul rand, a avut de jucat un rol.

Veceslav BERBECA, ANALIST POLITIC: "Si daca nu reusesti sa demonstrezi ca meriti sa fii votat, atunci cei care te-ar fi votat nu au iesit la vot."

Ion Ceban ar fi reusit poate sa-i convinga pe multi dintre alegatori si prin faptul ca a comunicat in campanie ca este mai detasat de partidul sau, spune Berbeca.