Angajatii guvernului ar putea sa nu mai dispuna de masina la scara. Asta prevede un nou proiect inregistrat la Cancelaria de stat. Cei care vor merge in deplasari prin tara vor trebui sa descrie traseul si sa depuna o cerere, iar care vor pleca peste hotarele tarii vor avea nevoie de aprobarea premierului.

Publicat:11.09.2019, 19:59

Ministrul economiei, Vadim Branzan ne-a spus ca in asa mod se vor reduce din cheltuielile din bugetul statului. 

Vadim BRANZAN, MINISTRUL ECONOMIEI SI INFRASTRUCTURII: “Este un lucru bun, va duce la economisirea banilor publici.

-Cum functioneaza pana acum? -Diferit. -In cazul dv? -In cazul meu sun si vine masina.” 

Andrei Nastase, ministrul de interne a refuzat sa comenteze prevederile acestui proiect.

Andrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: “Nu vreau sa comentez lucruri pe care nu le-am vazut. -Dar pana acum cum functiona, va lua masina de acasa? -Eu cred cel mai bun raspuns il va da cancelaria de stat.” 

Maia Sandu ne-a spus ca proiectul nu o vizeaza. Prim-ministrul va avea nevoie de un sofer si masina care sa-i stea la dispozitie. 

Maia SANDU, PRIM-MINISTRUL REPUBLICII MOLDOVA: “Eu chiar am nevoie de automobil si cred ca economiile cele mari le putem face din contul a sute de functionari, nu numaidecat ar trebui sa aiba parte de masina.” 

Proiectul a fost inregistrat la cancelaria de stat si este in faza de avizare. Ca sa intre in vigoare este nevoie de acordul cabinetului de ministri.