Cea de-a treia reuniune trilaterala Moldova, Ucraina și România va avea loc la sfârșitul aceste săptămâni, la Chișinău. Despre asta, a anunțat ministrul de Externe, Mihai Popșoi, în cadrul unei emisiuni de la Radio Moldova.

Publicat:02.07.2024, 09:14

„Suntem în cel mai înalt punct al relațiilor bilaterale, atât cu Bucureștiul, cât și cu Kievul. Acest format trilateral ne ajută să ne sincronizăm acțiunile în contextul colaborării regionale, în pofida dificultăților pe care le avem”, a spus Popșoi.

Prima reuniune a avut loc la 15 septembrie 2022, la Odesa, Ucraina. A doua reuniune a Trilateralei a fost organizată pe 13 aprilie 2023, la București, România. La finalul reuniunii a fost semnată o Declarație Comună.

Citeste si : Ministrii Afacerilor Externe si ministrii Apararii ai Romaniei, Republicii Moldova si Ucrainei au semnat o declaratie comuna in cadrul celei de-a doua reuniune trilaterala. Ce prevede aceasta - VIDEO

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  găsiți imaginile, dar și știrile momentului din Moldova și din întreaga lume! Fii reporter Pro TV. Dacă ai surprins imagini care pot deveni o știre, ni le poți trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.