Fostul democrat si deputatul neafiliat in Parlament, Eugeniu Nichiforciuc, cere dezmintiri si scuze publice din partea deputatilor Platformei DA Alexandru Slusari si Lilian Carp, privind acuzatiile acestora aduse cu privire la cariera de la Micauti. Totodata, acesta a cerut de la deputati cate 50 de mii de lei prejudiciu moral. Cererile prealabile au fost transmise de Eugeniu Nichiforciuc in adresa redactiei PRO TV, care spune ca le-a transmis astazi parlamentarilor. 

Publicat:04.05.2021, 14:50

Eugeniu NICHIFORCIUC, DEPUTAT NEAFILIAT: "Pe langa faptul ca declaratiile facute nu corespund realitatii, aceste declaratii au fost facute cu rea-credinta, in scopul crearii unei imagini negative a mele in calitate de persoana publica in spatiul mediatic, afectandu-mi activitatea profesionala, precum si lezandu-mi onoarea si demnitatea."

Nichiforciuc a cerut de la ambii deputati dezmintirea prin infirmare a celor spuse cu privire la cariera de la Micauti in mod public pe pagina de facebook a Platformei DA. Totodata, acesta solicita exprimarea scuzelor publice si achitarea prejudiciului moral in suma de 50 000 lei.

Contactati de PRO TV, deputatii Platformei DA, Alexandru Slusari si Lilian Carp nu ne-au raspuns la telefon pentru a ne oferi o reactie in acest sens. 

Anterior, Alexandru Slusari a declarat ca la Micauti, cariera activeaza ilegal datorita deputatilor Eugeniu Nichiforciuc si Vladimir Andronachi. Parlamentarul a mers acolo si a incercat sa blocheze activitatea acesteia. Deputatul a mai spus ca totul se face la indicatia lui Igor Dodon si sub protectia lui Ion Perju, ministrul Agriculturii. 

Alexandru Slusari a mentionat ca exista responsabilitatea penala pentru activitatea nelegala a carierei, iar Andronachi si Nichiforciuc ii expun pe muncitorii de la cariera riscului de a fi pedepsiti conform legii. 

Comisia de ancheta privind modul de exploatare a substantelor minerale utile a cerut convocarea Consiliului Suprem de Securitate, in contextul in care cariera de la Micauti continua sa activeze, desi Inspectoratul pentru Protectia Mediului a emis un act de constatare a mai multor incalcari, iar procuratura a deschis un sir de procese penale.

Ca urmare, Eugeniu Nichiforciuc a declarat ca il va da in judecata pe Slusari, pentru acuzatii false si l-a indemnat sa caute atentie la pacientii de la Costiujeni:"Daca are nevoie de atentie, i-as mai sugera sa viziteze institutia de la Costiujeni, acolo sunt oameni care ar fi gata sa-l asculte si sa-i dea si o apreciere stiintifico-medicala a actiunilor lui."

Citeste si :  Scandal la cariera de piatra de la Micauti. Deputatul Alexandru Slusari de la Platforma DA si Lilian Carp de la PAS au incercat sa opreasca activitatea intreprinderii, care ar activa ilegal - VIDEO