Dupa ce presedintele roman a declarat ca se arata sceptic de faptul ca actuala guvernare de la noi si-ar dori integrarea in UE, Ion Chicu a spus ca nu-l preocupa opinia lui Klaus Iohannis.

Publicat:20.01.2020, 10:52

Ion CHICU, PRIM-MINISTRUL RM: "Pentru mine este important ca cetatenii din RM sa fie convinsi ca guvernul lucreaza pentru ei, ce-l intereseaza pe Klaus Iohannis pe mine mai putin ma priveste."

Klaus Iohannis a facut declaratiile saptamana trecuta si a promis atunci ca va relua cooperarea deplina cu guvernarea de la noi abia atunci cand Romania va vedea actiuni concrete in reforma justitiei, administratie si combaterea coruptiei.

Klaus IOHANNIS, PRESEDINTELE ROMANIEI: “Parcursul european este singura si cea mai sigura cale catre reformarea institutiile si sa aduca beneficii catre cetatenii sai. Din pacate, asa cum am mai spus, nu suntem deloc convinsi ca actualul guvern de la Chisinau isi propune acest obiectiv, de aceea vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetatenilor, proiectele cu impact la nivel local si cele de interconectare strategica.”

Asadar, Iohannis promite cooperare deplina cu guvernarea de la noi abia atunci cand Romania va vedea actiuni concrete in reluarea parcursului european, a procesului de reforma in justitie, administratie si combaterea coruptiei. Declaratia a fost facuta la intalnirea anuala a presedintelui roman cu sefii misiunilor diplomatie acreditati la Bucuresti.