Dupa ce Vladimir Golovatiuc a fost rechemat din functia de ambasador al RM in Rusia, Natalia Gavrilita sustine ca Ministerul de Externe va investiga cazul acestuia si el va fi sanctionat cum stabileste legea. Declaratiile au fost facute, astazi, la editia speciala In PROfunzime.

Publicat:09.08.2021, 22:20

Lorena BOGZA: Ce tine de ambasadorul RM la Moscova care este rechemat pentru incidente la Ambasada. Cineva va investiga acest caz? 

Natalia GAVRILITA, PREMIERUL RM: "Sunt sigura ca Ministerul de Externe va face investigatiile de rigoare si va fi sanctionat cum stabileste legea."

Lorena BOGZA: Va urma inca ceva in cazul in care se dovedeste ca s-a comis infractiunea?

Natalia GAVRILITA, PREMIERUL RM: "Da, trebuie si administrativ sa fie o ancheta de serviciu, organele competente vor continua cu aceasta investigatie."

Intrebata daca exista si alti ambasadori care vor fi rechemati, trimisi de fosta guvernare care nu sunt in concordanta cu noua guvernare, premierul a mentionat ca este evident ca va exista un proces de schimbare a oamenilor in functiile de conducere, a unor ambasadori si va incerca sa puna in functii oameni care impartasesc vizunea noului Guvern.

Astazi, in cadrul primei sedinte a Guvernului a fost aprobata rechemarea din functie a ambasadorului Republicii Moldova in Federatia Rusa, Vladimir Golovatiuc.

Cererea de rechemare a fost propusa de catre Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene.

Anterior, Ministerul de Externe a anuntat ca l-a rechemat la Chisinau pe ambasadorul Republicii Moldova in Rusia, dupa ce in presa au aparut informatii precum ca Vladimir Golovatiuc ar fi fost implicat intr-un scandal legat de hartuire sexuala a unei angajate din cadrul misiunii diplomatice de la Moscova.

In cele 6 luni de cand Vladimir Golovatiuc detine functia de ambasador al Republicii Moldova in Federatia Rusa, in jurul reprezentantei diplomatice au planat mai multe controverse. Diplomatul a trebuit sa dea explicatii la ministerul de externe atunci cand l-a lasat pe Igor Dodon sa faca declaratii politice in cladirea misiunii diplomatice si cand intr-o masina a ambasadei au fost gasite borcane cu grasime de bursuc. A fost scandal si atunci cand unul dintre soferii misiunii a fost prins la vama cu un permis fals.

Vladimir Golovatiuc a devenit ambasador in Rusia fiind inaintat in aceasta functie de Igor Dodon.