Comisia Electorala Centrala vine cu precizari privind neinregistrarea lui Ruslan Codreanu la localele din Chisinau. Astfel, in comunicatul emis de comisie, se arata ca "nu a fost atins plafonul de 10000 de semnaturi valabile, necesare pentru inregistrare."

Publicat:12.10.2019, 17:19

"Pentru a aduce o claritate privind neinregistrarea domnului Ruslan Codreanu in calitate de candidat independent la functia de primar general al mun. Chisinau, venim cu urmatoarele precizari. Consiliului electoral al circumscriptiei electorale municipale Chisinau (CECEM Chisinau), dupa verificarea, in baza aplicatiei SIAS Alegeri, a 3011 semnaturi din totalul de 10454 prezentate, a declarat nevalabile 1099. Asa cum nu a fost atins plafonul de 10000 de semnaturi valabile, necesare pentru inregistrare, grupul de lucru, din cadrul organului electoral, a incetat verificarea celorlate liste de subscriptie ramase", se arata in comunicatul emis de CEC.

CEC precizeaza ca in baza " prevederilor art. 47 alin. (3) din Codul electoral, lista de subscriptie urmeaza sa contina doar semnaturi ale sustinatorilor care domiciliaza intr-o singura localitate, astfel 797 de semnaturi au fost invalidate in baza criteriului - Regiunea de domiciliu incorecta”. Eroarea consta in faptul ca sustinatorul, avand inregistrare la domiciliu intr-o localitate, a semnat in lista de subscriptie pentru alta localitate. Desi ambele localitati sunt parte componenta a municipiului Chisinau, totusi membrii grupului de initiativa urmau sa completeze listele de subscriptie separat, pentru fiecare localitate."