Cinci candidati la functia de primar general al capitalei au fost inregistrati pana astazi la CEC, iar maine este ultima zi cand doritorii o mai pot face.

Publicat:18.09.2019, 11:48

Este vorba despre Ceban Ion de la PSRM, Donica Andrei, de la Miscarea Profesionistilor „Speranta - Надежда”, Teodor Carnat de la PP ”VOINTA POPORULUI”, Valerii Klimenco, PP „Sor” si Valeriu Munteanu de la PP ”Uniunea Salvati Basarabia” (USB).

Desi si-au anuntat candidatii, Blocul ACUM si Partidul Democrat inca nu au depus actele pentru a se inregistra in cursa electorala.

Potrivit CEC, 19 septembrie este termenul limita de depunere a actelor pentru inregistrarea candidatilor in alegeri.

Tot maine va fi ultima zi cand pot fi desemnati candidatii la functia de deputat in cele 4 circumscriptii electorale uninominale nr. 17, 33, 48 si 50, unde vor avea loc alegeri parlamentare noi.

Comisia Electorala Centrala atentioneaza ca maine se incheie si activitatea grupurilor de initiativa pentru sustinerea candidatilor la functia de deputat si expira termenul de colectare a semnaturilor.  

Consiliul electoral de circumscriptie, in termen de cel mult 7 zile, va examina documentele depuse si va adopta o hotarire privind inregistrarea sau refuzul de a inregistra candidatii la alegeri.