Comuna Bubuieci are un nou primar. Candidatul PAS a castigat alegerile repetate, acumuland cele mai multe voturi. Potrivit comisiei electorale, la urnele de vot s-au prezentat putin peste 22 la suta din alegatorii inscrisi in listele electorale.

Publicat:12.02.2024, 18:51

Potrivit datelor oferite de Comisia Electorala Centrala, candidatul PAS, Alexei Percemli, a castigat alegerile repetate din Bubuieci cu 891 de voturi. Pe locul doi s-a clasat candidatul din partea Partidului Liberal, care a acumulat 562 de voturi.

Rezultatele preliminare arata ca la urnele de vot s-au prezentat 22 la suta din numarul alegatorilor inclusi in listele electorale. Potrivit codului electoral, in cadrul votarii repetate, scrutinul este declarat valabil indiferent de numarul alegatorilor care au participat la vot. 

Alegerile locale din Bubuieci au avut loc repetat, dupa ce pe 26 ianuarie, Comisia Electorala Centrala a declarat nule rezultatele alegerilor generale pentru functia de primar din comuna Bubuieci, din toamna. CEC a anuntat ca decizia a fost luata dupa ce Curtea de Apel a obligat Consiliul de Circumscriptie Bubuieci sa retraga hotararea prin care candidatul MAN, Leonid Umanet, a fost inregistrat in cursa electorala. Asta pentru ca procedura de inregistrare ar fi avut loc cu incalcari, si anume in lipsa documentului ce confirma absolvirea studiilor. 

Intr-o reactie pe pagina sa de Facebook, liderul MAN, Ion Ceban, a scris ca alegerile repetate au fost organizate ilegal si ca
lui Leonid Umanet i s-a furat mandatul, chiar daca acesta ar fi prezentat toate documentele solicitate de autoritati, inclusiv diploma de studii.

In turul doi de scrutin Umanet a castigat alegerile, acumuland putin peste 50 la suta din sufragii, contracandidatul sau fiind Alexei Percemli de la PAS.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.