Criza politica de la Chisinau a ajuns in atentia Fondului Monetar International, care anunta ca va evalua cum ultimele evenimente se vor rasfrange asupra finantarii externe. Si Rusia a reactionat astazi, mentionand ca va urmari cu atentie situatia creata in Republica Moldova.

Publicat:13.11.2019, 17:11

“Ne exprimam aprecierea fata de hotararea cu care Guvernul condus de Maia Sandu a promovat reformele sprijinite de FMI. Suntem gata sa sustinem Republica Moldova in continuare in procesul de implementare a reformelor odata ce va fi format un nou Guvern," se arata in mesajul FMI.

Seful misiunii in Moldova a specificat ca va evalua cum ultimele evenimente de la Chisinau se vor rasfrange asupra programului sustinut de fondul monetar si asupra finantarii externe.

Criza politica de la noi a ajuns si in atentia Asociatiei Businessului European, care sustine ca este ingrijorata de situatia creata la Chisinau, intrucat ar putea fi deteriorata activitatea de investitii, iar prin urmare exista riscul ca investitorii straini sa fie redirectionati spre alte piete, decat cea din Moldova. A reactionat si Rusia, printr-un comunicat scurt emis astazi. 

“Ambasada Federatiei Ruse in Republica Moldova urmareste cu atentie dinamica procesului politic moldovenesc.“ 

Totodata, guvernarea de la noi este indemnata sa mentina stabilitatea politica pentru interesele cetatenilor. Iar presedintele Partidului Popular European s-a aratat dezamagit de caderea guvernului Sandu. 

"Este ingrijorator sa vedem ca procesul de reforma a justitiei s-a oprit si, in final, a fost blocat de socialisti", a declarat Joseph Daul. Ieri, a reactionat si delegatia UE la Chisinau, SUA si presedintele Romaniei, care au indemnat autoritatile sa se concentreze pe reforme.