Astazi s-au organizat si alegeri parlamentare noi, in patru circumscriptii. Iar daca in februarie, la cea din regiunea transnistreana alegatorii s-au luat la pumni pentru a vota, iar un om a lesinat, de aceasta data a batut vantul. Intr-o sectie, de exemplu, s-au prezentat doar patru persoane.

Publicat:20.10.2019, 20:11

Catalin GORIA, REPORTER PRO TV:“Comparativ cu alegerile parlamentare din Februarie cand oamenii stateau ore intregi in picioare si se inghesuiau in randuri, astazi situatia este total diferita, intrarea este libera iar din cand in cand intra cate un alegator.”

"A cam suierat vantul si in sectia deschisa astazi la Dorotcaia, unde la scrutinul din februarie nu aveai unde arunca un ac. Oamenii au fost adusi organizat la vot, cu autocarele, iar din cauza imbulzelei o femeie si-a pierdut cunostinta".

Catalin GORIA, REPORTER PRO TV:“ La Dorotcaia oamenii sunt intampinati cu muzica populara. In acest fel presedintele comisiei spune ca vrea sa atraga alegatorii, si spera ca pana seara la 9 cand vor fi inchise urnele de vot sa fie prezenti toti cei 2286 de alegatori care sunt asteptati.”

Oamenii spun ca au obosit de promisiuni, uitate de candidati dupa alegeri.

Iar la liceul “Gheorghe Asachi” din capitala, unde a fost amenajata una dintre sectiile pentru circumscriptia din regiunea transnistreana, alegatorii puteau fi numarati pe degete.

Alegerile parlamentare noi au fost organizate in 4 circumscriptii, dupa ce Vlad Plahotniuc si independentul Viorel Melnic au renuntat la mandatul de deputat, iar Maia Sandu si Andrei Nastase si-au lasat fotoliile din Parlament in favoarea functiilor din Guvern.