De la tribuna vechiului sediu si intr-o ambianta mult mai modesta, Pavel Filip s-a plans astazi ca membrii partidului sau ar fi intimidati de actuala guvernare. Liderul PD sustine ca deputatii sunt ignorati, iar candidatii formatiunii la alegerile locale – intimidati. Vicepresedintele Parlamentului spune ca democratii nu au argumente plauzibile si s-ar agata de lucruri marunte.

Publicat:11.10.2019, 16:59

Pavel FILIP, LIDERUL PDM: “Membrii si sustinatorii nostri din toata tara sunt amenintati deschis ca vor fi dati afara daca se vor implica in campania electorala in sustinerea PDM.”

Departe de impunatorul sediu de pe strada Armeneasca, de aceasta data din curtea vechiului oficiu de pe strada Tighina, democratii, astazi in opozitie, au condamnat actuala guvernare.

Pavel FILIP, LIDERUL PDM: “Chiar si in Parlament fractiunea PDM este discriminata. Deputatii PDM nu sunt chemati la intruniri oficiale, nu merg in delegatii peste hotare, nu sunt admisi in comisiile parlamentare de ancheta, iar propunerile noastre nu sunt incluse macar in ordinea de zi.”

Vicepresedintele PPDA ii raspunde lui Filip, mentionand ca ei nici macar nu ar fi insistat sa isi delege reprezentanti in comisiile de ancheta, dupa ce primii candidati au fost refuzati. In luna iulie, democratii Andrian Candu si Vladimir Cebotari nu au fost acceptati in comisia parlamentara care investigheaza furtul miliardului, pentru ca ei ar fi stagnat investigarea fraudei bancare, motiva pe atunci alianta de la guvernare. In ceea ce tine de deplasarile oficiale...

Alexandru SLUSARI, VICEPRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Rusine cand vine reprezentantul opozitiei si se plange ca noi nu suntem luati in deplasari. Voi pentru ce ati venit in Parlament? Voi sunteti turisti?” 

Astazi, Pavel Filip a tinut sa dea si o replica deputatului PPDA, Igor Munteanu, care ieri spunea ca familia fostului premier ar fi implicata in monopolizarea pietei de nuci.

Pavel FILIP, LIDERUL PDM: “Declar inca o data cu toata responsabilitatea ca nu am avut nicio tangenta cu exportul de nuci si nu am de gand sa am in continuare.”

Ieri, presedintele comisiei parlamentare de economie mentiona ca in 2016 s-ar fi creat o criza artificiala pe piata nucilor din tara, pentru ca anumite companii conduse de persoane din anturajul lui Filip sa ceara bani de la altele, ca sa le faciliteze exportul. Liderul PD neaga ca ar avea vreo implicare.