Platforma DA anunta ca nu va mai inainta niciun candidat pentru alegerile parlamentare noi din circumscriptia Hancesti.

Publicat:24.01.2020, 11:31

"Platforma DA trateaza alegerile parlamentare noi in circumscriptia nr. 38 cu mare responsabilitate si prin prisma necesitatii unitatii dreptei, inclusiv din perspectiva marilor confruntari politice programate pentru 2020. Chiar daca studiile sociologice independente il acrediteaza pe Andrei Nastase cu cele mai mari sanse de victorie in circumscriptia nr. 38, Platforma DA a solicitat partidelor proeuropene identificarea unui candidat apartinic comun, ca prim test pentru urmatoarele batalii politice la nivel national", se arata intr-un comunicat de emis de Platforma DA.

Formatiunea regreta ca partidele proeuropene si nationale au preferat sa-si inainteze candidatii pentru aceasta circumscriptie fara coordonare reciproca, deviind in felul acesta de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019.

"Cu toate acestea, consideram ca mai exista timp pentru ca partidele proeuropene sa-si reconsidere pozitiile si sa accepte inaintarea unui candidat comun al fortelor proeuropene", se arata in comunicat.

Pana acum, pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie si-au anuntat candidatii:

Partidul Liberal Democrat din Moldova - Anatolie Postolachi

Miscarea Politica „Unirea” (MPU) - Dorin Chirtoaca;

Partidul Democrat din Moldova (PDM) – Ion Mereuta;

Partidul Unitatii Nationale (PUN) – Vlad Turcanu;

Partidul Actiune si Solidaritate (PAS) – Olesea Stamate;

Platforma Demnitate si Adevar (PDA) – Mihai Druta;

Partidul SOR – Vitalie Balinschi.