Stela Macari, deputata PPDA, a declarat ca zilele acestea, consilierii raionali din Dubasari au incercat sa-l suspende din functie pe presedintele raionului, Grigore Filipov, iar ca urmare au fost citati sa se prezinte la CNA. Aceasta sustine ca citarea consilierilor de catre CNA este o incalcare a drepturilor consilierilor, iar presedintele raionului si-a meritat suspendarea dupa tot ce a facut.

Publicat:14.01.2021, 14:59

Stela MACARI, DEPUTAT PPDA: "Daca cineva a crezut ca regimul va pleca odata cu Dodon sau Chicu, atunci s-a inselat amarnic. Atata timp cat Institutiile Statului sunt conduse de oamenii lor, tacticile de intimidare, constrangere si influentarea persoanelor incomode au ramas in continuare la toate nivelurile, ba chiar s-au amplificat.

Zilele acestea, consilierii raionali din Dubasari, care au indraznit sa-l suspende din functie pe Presedintele Grigore Filipov, un apropiat al fostului nePresedinte Igor Dodon, au fost citati sa se prezinte la CNA. 

Cu totii ne amintim despre filmuletele in care Filipov corupea alegatorii din regiunea Transnistreana. Iar dupa ce munca i-a fost rasplatita, facandu-l Presedintele raionului, s-a transformat intr-un fel de "boieras" la el acasa.

Din fericire, mai sunt oameni care nu pleaca capul doar sa nu fie taiat de sabie, asa cum putem spune despre consilieri raionului Dubasari. Acestia au inteles ca trebuie sa-si faca dreptate singuri, luand atitudine fata actiunile nocive ale presedintelui raionului. Din pacate, aceasta incercare s-a soldat cu intimidarea alesilor locali, fiind tarati imediat prin instantele de drept. Ma mira cum de regimul controlat nu au facut-o public, asa, ca sa le fie de invatatura si altora.

Si de ce CNA?

Si cum de atat de operativ?

Ce fel de incalcari sau acte de coruptie au comis acesti consilieri, in procesul de votare a deciziei de suspendare a lui Filipov?

Or consilierii nu mai au dreptul sa voteze dupa propriile convingeri?

Si de ce, dupa mai multe incalcari ai acestui presedinte de raion, Institutiile Statului nu au luat atitudine fata de el, ci au reactionat atat de promt fata de consilierii ce vor dreptate?

Chiar daca periodic am grija sa-i amintesc CNA despre denunturile depuse pe acest Filipov si care bat pasul pe loc, acum v-oi monitoriza indeaproape si acest caz."

Totodata deputata a declarat ca va efectua demersuri necesare, pentru a nu permite intimidarea alesilor locali de catre structurile de forta.