Deputatii moldoveni au salarii de 18 mii de lei, dar pe langa asta beneficiaza de indemnizatii lunare care ajung si la 26 de mii. 88 de parlamentari primesc bani pentru transport, iar 12 – pentru chiria locuintei. Desi este vorba de bani publici, secretariatul Parlamentului nu a raspuns la solicitarea noastra prin care am cerut sa ni se spuna cine sunt cei care au asemenea facilitati.

Publicat:04.02.2021, 21:09

Pe langa salariul lunar de 18 mii de lei, fiecare deputat beneficiaza de compensatia lunara pentru cheltuieli legate de indeplinirea atributiilor de serviciu, cheltuieli protocolare si de promovare care constituie pana la 13 mii de lei. Totodata, parlamentarii au si doua indemnizatii lunare.

Cea pentru transport constituie 6500 de lei. De aceasta beneficiaza acum 88 de deputati din Parlament, ceilalti, adica inca 12 persoane, dispun de transport de serviciu.

Iar 12 parlamentari beneficiaza, pe langa aceasta, si de indemnizatii lunare pentru inchirierea spatiului locativ. Pentru o familie de doua persoane se aloca 3300 de lei, iar pentru o familie din care fac parte patru sau mai multe persoane, se aloca 6600 de lei.
 
 Asta inseamna ca un parlamentar care primeste toate aceste facilitati poate ajunge si la un venit de 44 de mii de lei pe luna.  

Am incercat sa aflam de la Secretariatul Parlamentului, cine sunt deputatii care beneficiaza de aceste indemnizatii achitate din bani publici sau cel putin din ce partide fac parte, insa responsabilii nu au raspuns inca la solicitarea noastra. Secretarul General al Parlamentului, Adrian Albu nu ne-a raspuns la telefon.