Deputatul Octavian Ticu cere ca Igor Dodon sa fie cercetat pentru tradare de patrie. La patru luni dupa publicarea imaginilor in care seful statului apare spunandu-i lui Vlad Plahotniuc ca primeste bani din Rusia, acesta anunta ca va propune in Parlament o asemenea initiativa si cere blocului ACUM sa o voteze. Asta dupa ce Ticu a iesit din fractiunea ACUM si candideaza la sefia capitalei.

Publicat:11.10.2019, 18:59

Octavian TICU, CANDIDAT PUN: “In conformitate cu angajamentul semnat cu Blocul ACUM, initiez cu titlu de initiativa legislativa comisia de ancheta pentru tradare de patrie comisa de Igor Dodon.” 

Ticu face referire la imaginile aparute in luna iunie la un post de televiziune care apartinea lui Vlad Plahotniuc, in care seful statului spunea ca primeste lunar bani din Federatia Rusa. 

Octavian TICU, CANDIDAT PUN: “Sustinem ca prin actiunile sale Igor Dodon a incalcat in mod grav constitutia Republicii Moldova, inclusiv jurmantul dat in fata cetatenilor.” 

Ticu a prezentat un demers pe care l-a scris si a invitat membrii Blocului ACUM sa-l semneze. Nici reprezentantii blocului ACUM, nici ai presedintiei nu au raspuns la declaratiile deputatului.

Octaviat Ticu este candidat la functia de primar al capitalei.